Национална литературна награда „Милош Зяпков“

 

Конкурс

Национална литературна награда „Милош Зяпков“

за издадена през 2013 г. книга

Община Ракитово обявява шестото издание на националния конкурс „Милош Зяпков“ за издадена през 2013 г. книга. Съучредители на наградата са Съюзът на българските писатели, Сдружение на български писатели и Сдружението на писателите от Пазарджик.

Предложенията могат да постъпват от литературни сдружения, съюзи и дружества, издателства, литературни издания, писатели, нечленуващи в организации.

Наградата се присъжда за книги в разделите поезия, хумор и сатира и проза – късите форми (разкази, есета) – жанрове, в които е творил и Милош Зяпков.

Наградата „Милош Зяпков“ се определя от петчленно жури и включва грамота, плакет и парична сума от 1000 евро. Присъжда се и съпътстваща награда на Кмета на община Ракитово по предложение на комисията по избора на една от номинираните книги, а носителят и получава грамота, плакет и парична сума от 300 евро.

Наградите се връчват в началото на м. юли на специално тържество в град Ракитово, което се провежда по време на празниците на града.
С уважение към Вас Ви каня да направите предложение по Ваш избор, за присъждане на Наградата на автори, чиито книги познавате или сте издали през 2013 година.

Книгите си авторите могат да изпращат и самостоятелно, без предложение от издателство.

Краен срок за получаване на предложенията – 30.03.2014 г.

Желателно е три екземпляра от предложената за участие книга да се получат на адрес:

4640 Ракитово

Област Пазарджик

Секретар на Общината

За Националната литературна награда „Милош Зяпков“

(за допълнителна информация: тел. 03542 3210, e-mail: budilnik_r@abv.bg)

След приключване на конкурса книгите ще бъдат дарени на библиотеката към читалище „Будилник” в Ракитово.


Вашият коментар