Двойна премиера във Велико Търново

От Ружа Велчева

        Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“  е истинско средище на творци, читатели и нова българска литература. На 11 април в голямата читалня се състоя истински културен празник – двойната премиера на новите книги на великотърновските творци Светла Андреева и Владимир Шумелов.

      В романа си „Хляб за грешници“ Светла Андреева, както споделя редакторът на книгата Владмир Шумелов,  „без да има претенции за криминале, проследява механизма на това как една обикновена жена може да се превърне в убиец. Иначе – роман за престъпление и възмездие, за вината, за чистилището, за силата да вземаш решения, за идващия Видовден…“

       Обемната книга на Владимир Шумелов „Лисица в кокошарника“ е побрала великолепни критически етюди върху книги и литературни градове. Редактор е д-р Радка Пенчева, която пространно представи автора и неговото достойно място в нивата на съвременната оперативната литературна критика у нас.

         Вечерта завърши с коктейл във фоайето на библиотеката, съчетан с откриване на фотоизложба на групата на свободните фотографи от Велико Търново.

Вашето мнение за “Двойна премиера във Велико Търново”

Вашият коментар