Любовни досиета

От Ружа Велчева

Книгата, която написах с толкова любов

Тази година се навършват 10 години от отпечатването на книгата ми. Когато дописвах заключителните редове, мислех, че съм затворила един важен етап от живота си между кориците, но явно съм се лъгала…Понякога така се случва с авторите –тръгвайки по широкия бял свят, книгата започва свой собствен живот!…А може би тъкмо това е най-хубавия момент след писането…

            Не предполагах, че моите истории ще будят интерес в толкова хора, много от тях никога не бяха се докосвали отблизо до света на пишещите…Явно все пак, всеки от тях откриваше сходни истории със собственото си битие и така, оказа се, че моите „Досиета…“ се четат на един дъх, независимо от пола и възрастта…А каква по-голяма награда за един творец!

            С допечатките тиражът на „Досиетата“ достигна 400 броя, единприличен тираж по време на криза!…А желаещи да четат книгата – много повече. Тогава реших да я пусна в необятната река на интернет… Глава по глава – в е-сайт за нова българска литература „Хулите“, в блога си „Пустинята на времето“ в blog.bg. Един мой приятел от Пловдив, незрящ, изяви желание да направи звуков вариант  на книгата за незрящи и така „Досиетата“ бяха качени и в популярния е-сайт „Читанка“ . Скоро видях в Гугъл, че един руски е-сайт  е препечатал текста от Читанката…Четенията в интернет, ако се съди по броячите на всеки сайт, надминаха двойно печатните бройки…

            Вторият живот на книгата   ми донесе много приятни емоции, изненади, нови приятелства…И една заръка от всички – чакаме продължение!

            Така че, мили мои читатели, това лято, ако е рекъл Бог, ще работя здраво и на есен, в този любим мой сезон, ще ви зарадвам с втората част на „Любовни досиета“.

            А сега от сърце ви пожелавам приятно четене!

Вашият коментар