Пети национален конкурс за поезия „Христо Фотев`2016“ – Бургас

 

Националният конкурс за поезия се посвещава на големия поет Христо Фотев. Той е учреден с решение на Общинския съвет Бургас през 2006 година и се организира от Община Бургас, Министерство на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели. От тази година към организаторите се включва и новосформираното Сдружение Бургаска писателска общност.

По статут конкурсът се провежда в Бургас под патронажа на кмета на града на две години. Наградите се връчват на рождения ден на Христо Фотев – 25 март.

Първото издание на конкурса бе през 2008 година.  В последното – през 2014 г. участваха автори от страната с над 140 книги.

На 25 март 2016 година в Бургас ще бъде награждаването на участниците в петото издание на конкурса. Наградата включва диплом, премия от две хиляди лева и малка пластика от български художник.

За наградата за поезия „Христо Фотев“ могат да кандидатстват български поети, издали книги през предходните две години (от януари 2014 г. до декември 2015 г.).

Наградата не се връчва за книги, издадени посмъртно.

Стихосбирките (по 3 екземпляра) се изпращат от 10 октомври до 31 декември 2015 г., придружени от биографична справка, e-mail и телефон на адрес:

 

За Национален конкурс за поезия Христо Фотев

Община Бургас

ул. „Александровска“ № 26

Зам.-кмет „Култура и образование“

г-жа Йорданка Ананиева

8000 Бургас